

Kladdkaka med pinjenötter och marängtäcke
225 g mörk blockchoklad
225 g smör
3 msk nybryggt kaffe
4 ägg
2 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 näve pinjenötter
Marängtäcke
3 äggvitor
2 dl florsocker
ca 1 dl mald mandel
Rosta pinjenötterna gyllenbruna i en torr stekpanna. Smält blockchoklad och smör på låg värme i en kastrull. Häll ner kaffet. Låt smeten svalna något.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver i en egen skål.
Rör ner chokladsmeten i äggblandningen. Vänd försiktigt ner mjölet. Anvsluta med att röra ner pinjenötterna.
Smörj en form med löstagbara kander. Häll ner smeten i formen. Sätt ugnen på 200 grader, gärna varmluft om du har.
Vispa äggvitorna till marängen i en ren och torr skål med en ren visp. Tillsätt florsockret, lite i taget. När du kan hålla marängskålen upp och ned utan att smeten ramlar ur är marängen klar. Rör ner mandeln.
Bred försiktigt ut marängen öven chokladsmeten i formen.
Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter.
Uppdate! Kakan blev ganska lös och rann nästan ut när vi skar upp den. För den som vill prova det här receptet rekommenderar jag att förgrädda kladdkakan i några minuter innan marängen breds på. Det ska i alla fall jag göra nästa gång.
2 kommentarer:
Det där lät ju läskigt gott
Vi förgräddade kakan men det blev som en torr chokladkaka med gummi över:O)
Du får komma hit och baka en så att vi få se hur man gör.
Kram
Skicka en kommentar