07 april 2009

Rosépepparbiffar



Rosépepparbiffar
500 g nötfärs
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk vatten
1 ägg
1 msk mortlade rosépepparkorn
1 msk persilja
flingsalt

Rosépepparsås
4 dl crème fraiche
1 dl vatten
1 msk kalvfond
2 msk soja
1 tsk pressad citronsaft
1 msk mortlade rosépepparkorn
2 pressade vitlöksklyftor
flingsalt

Lägg köttfärsen i en stor bunke. Skala lök och och vitlök. Finhacka all lök fint och släng ner i bunken. Arbeta i vatten, salt, persilja och mortlad rosépeppar och blanda till en smidig färs.

Sätt ugnen på 200°. Forma färsen till biffar i lämplig storlek. Låt en matsked smör bli brunt i en panna på medelvärme och stek biffarna två minuter på varje sida. Lägg biffarna i en ugnssäker form.

Vispa ihop alla ingredienser till såsen och häll den över biffarna. Ställ in formen i ugnen i 20 minuter.

1 kommentar:

Anette sa...

Så goda dom ser ut - sitter här och blir hungrig;)
Ses på Torsdag.

Kram Mamma