
Carbonara
pasta av valfri sort
3 äggulor
2½ dl matlagningsgrädde
1 dl grovriven parmesan
2 paket bacon
1 gul löl
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
Koka upp saltat vatten i en kastrull. Hacka baconet grovt och finhacka lök och vitlök.
Stek bacon i en panna utan matfett. Jag gillar när baconet är så där krispigt att det nästan är bränt. När baconet nästan är färdigstekt kan du slänga i lök och vitlök i pannan så att de får fräsa med ett par minuter.
Vispa ihop äggulor, grädde, salt och peppar. Äggvitorna som blir över kan till exempel användas så här.
Koka pastan en minut kortare än vad som står på paketet och häll av vattnet. Häll tillbaka pastan i kastrullen och ställ tillbaka på spisen. Häll över ägg- och gräddblandningen, baconet och riven parmesan. Rör om. Låt försiktigt såsen värmas upp. Precis innan såsen börjar koka är carbonaran klar. Om man vill kan man lyxa till det med en äggula på toppen, men det är överkurs.
Bilderna i det här inlägget har jag lånat av niotillfem
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar