12 mars 2009

Cupcakes med choklad och rostade pinjenötter


Cupcakes med choklad och pinjenötter

3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl turkisk yoghurt
2 msk nybryggt kaffe
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk cacao
1 nypa salt
100 g mörk blockchoklad
2 dl pinjenötter

Glasyr
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl cacao
100 g philadelphiaost
1 msk nybryggt kaffe

Sätt ugnen på 175 grader.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna till de har fått fin färg. Ställ åt sidan och låt svalna.


Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och fluffigt.

Smält smör, grovhackad blockchoklad i en kastrull på låg värme tillsammans med yoghurten och kaffet. Blanda med äggsmeten.

Blanda vetemjöl, bakpulver, cacao och salt en en separat bunke och vänd sedan försiktigt ned i äggsmeten. Rör försiktigt ner pinjenötterna i smeten, men spara några till garneringen.

Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Fyll formarna till två tredjedelar.
Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Låt svalna.

Vispa under tiden ihop alla ingredienser till glasyren med en elvisp. Spritsa eller bred på glasyren på cupcakesen när de har svalnat. Garnera med pinjenötter.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Å va goda de ser ut!!

Anonym sa...

Du jag undrar om du lägger i turkisk yoghurt istället för gräddfilen?smakar de likadant då eller? ha det bra

Jenny sa...

Har faktisk aldrig provat att använda gräddfil, men jag kan inte tänka mig att det blir någon större skillnad.