
Jag rev morötter och grovhackade gul lök, vitlök och ingefära. Alltihop fick fräsa i ett par minuter i en kastrull innan jag hällde på lite gönsakbuljong och lät soppan puttra ett par minuter.

Chiliflingor är gott så det fick åka med ner i soppan.

När morötterna känner sig redo är det dags att ta fram stavmixern.

Man kan pressa en apelsin om man vill...

... och hälla i saften i den mixade soppan.

Krydda med lite salt och peppar.

Och i med en skvätt grädde. Koka försiktigt upp soppan igen.

Färdig att avnjutas. Det blev en finfin söndagslunch idag.
Morotssoppa med chili, ingefära och apelsin
500 g morötter
4 vitlöksklyftor
1 gul lök
en lagom bit ingefära
7 dl grönsaksbuljong
en nypa chiliflingor
1 apelsin
2 dl grädde
salt och peppar
1 kommentar:
Åh, vad roligt att få veta din bloggadress också. Fast nu blev jag ju bara hungrig.. Kul med recept i alla fall, ska försöka mig på dom där grekiska biffarna! :)
Skicka en kommentar