13 mars 2009

Grekiska färsbiffar med feta


Bilden är lånad från recept.nu

Grekiska färsbiffar med feta
500 g blandfärs
1 ägg
1 msk vatten
1 gul lök
200 g fetaost
salt
peppar
4 klyftor vitlök
1 tsk oregano
persilja

Tzatziki
2 dl turkisk youghurt
en fjärdeldels riven gurka
1 klyfta pressad vitlök
salt
peppar
franska örter

Börja med att röra ihop alla ingredienser till tzatzikin. Ställ åt sidan så att den får gotta till sig ordentligt.

Släng i ströbröd, ägg och vatten i en bunke och låt ströbrödet få svälla i några minuter. Blanda ner färsen, finhackad gul lök, pressad vitlök och kryddor.

Skär fetan i kuber stora som fia med knuff-tärningar. Forma färsen runt fetan till biffar.

Stek i panna 4 minuter på varje sida. Smula överbliven feta över biffarna när de serveras.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hur mycket 5trobrod anvander du?Ur5akta mig men det later lite roligt med Greki5ka far5biffar och Turki5k youghurt...varfor inte anvanda Greki5k youghurt??