23 mars 2009

Spicy bulgursallad med halloumi

Det här är min allra bästa snabbmat. Perfekt att bara slänga ihop när man är på språng. Det fiffiga med den är att den är lika god varm som kall vilket gör den till den perfekta middagen, matlådan och picknickmaten på samma gång. Den trivs också bra på buffébordet när det är många munnar som ska mättas.



Spicy bulgursallad med halloumi

6 dl vatten
3 dl grovkornig bulgur
1½ tsk harissapasta
2 klyftor vitlök
2 msk torkad persilja
1 tsk koriander
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 burk kikärter
1 burk kidneybönor
1 rödlök
1 msk färskpressad citron
1 näve ruccola
en par rejäla nypor flingsalt
1 burk soltorkade tomater i olja
1 paket halloumi

Koka upp vattnet. Släng i harissa, pressade vitlöksklyftor, persilja, koriander, spiskummin och paprikapulver. Rör om och häll i bulgur. Koka på låg värme tills all vätska är borta, det tar ungefär 10 minuter. Ta bort kastrullen från värmen och låt bulgurn svalna.

Skölj under tiden kikärter och kidneybönor och lägg dessa i en stor skål. Finhacka rödlöken och hacka ruccolan grovt. De soltorkade tomaterna ska också grovhackas och allt ska ner i skålen. Pressa över citronsaften och smula ner flingsaltet. Rör om ordentligt.

Häll oljan från de soltorkade tomaterna över bulgurn och rör om så att den inte klumpar sig. Häll över bulgurgrynen till skålen där deras vänner bor. Blanda ordentligt.

Stek halloumin. Ät. Njut.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det här blir nog min kvällsmat, passar bra eftersom vi ska måla hela dagen!