
Spicy bulgursallad med halloumi
6 dl vatten
3 dl grovkornig bulgur
1½ tsk harissapasta
2 klyftor vitlök
2 msk torkad persilja
1 tsk koriander
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 burk kikärter
1 burk kidneybönor
1 rödlök
1 msk färskpressad citron
1 näve ruccola
en par rejäla nypor flingsalt
1 burk soltorkade tomater i olja
1 paket halloumi
Koka upp vattnet. Släng i harissa, pressade vitlöksklyftor, persilja, koriander, spiskummin och paprikapulver. Rör om och häll i bulgur. Koka på låg värme tills all vätska är borta, det tar ungefär 10 minuter. Ta bort kastrullen från värmen och låt bulgurn svalna.
Skölj under tiden kikärter och kidneybönor och lägg dessa i en stor skål. Finhacka rödlöken och hacka ruccolan grovt. De soltorkade tomaterna ska också grovhackas och allt ska ner i skålen. Pressa över citronsaften och smula ner flingsaltet. Rör om ordentligt.
Häll oljan från de soltorkade tomaterna över bulgurn och rör om så att den inte klumpar sig. Häll över bulgurgrynen till skålen där deras vänner bor. Blanda ordentligt.
Stek halloumin. Ät. Njut.

1 kommentar:
Det här blir nog min kvällsmat, passar bra eftersom vi ska måla hela dagen!
Skicka en kommentar