31 mars 2009

Grilldade grönsaker med mozzarella och extra kärlek

Jag har fått lite klagomål. Min (enda) läsare svälter! Den här salladen är till fröken Mokkling i Madrid. Snälla, svält inte.



Grilldade grönsaker med mozzarella och extra kärlek

5 kokta potatisar skurna i tjusiga klyftor
1 zuccini
½ aubergine
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
2 tomater
1 rödlök
1 avokado
1 paket mozzarella
gårdagens bröd
rostade pinjenötter
flingsalt
peppar
olivolja
balsamvinäger
rucola

Skiva zuccinin och auberginen i centimetertjocka skivor. Strimla paprikan, finhacka vitlöken och skär rödlöken i grova klyftor.

För att fuskgrilla på vintern använder jag en grillpanna, men annars går det lika bra att fuska i en vanlig stekpanna. Se till att pannan är riktigt het. Droppa i lite olivolja och flingsalt och grilla zuccinin och auberginen. De ska grillas ganska hårt på båda sidor, det blir godast så. Lägg grönsakerna i en stor skål.

Fortsätt att grilla paprika, rödlök och potatis i omgångar. Lägg i skålen tillsammans med zuccinin och auberginen.

Riv brödet i små bitar och grilla med mycket olivolja. Lägg ner den hackade vitlöken och grilla tills brödet har fått fin färg. Brödet trivs bäst i en egen skål.

Droppa över några stänk balsamvinäger och lite olivolja i grönsaksskålen och blanda försiktigt. Lägg över lite grönsaker på en tallrik. Strö över brödet, rucolan, grovt hackad avokado, skivad tomat och riv över några grova bitar mozzarella. Strö över pinjenötter och flingsalt.

3 kommentarer:

madelene sa...

Du har mer än en lädare :)

madelene sa...

förlåt *läsare :P

Sandra sa...

By the way känner jag mig otroligt hedrad av detta. Mer än du anar :)
Puss sötast!