19 maj 2009

Sega maränger med nougat

Ibland händer det att jag har en och annan äggvita över efter att har gjort en carbonara eller glass. Häromdagen var precis en sådan där dag då överblivna äggvitor förvandlades till sega maränger med smak av nougat. Det var en bra dag ska ni veta.


Sega maränger med nougat
4 äggvitor
3 dl strösocker
1 tsk citronjuice
2 msk kakao
ca 50 g nougat

Sätt ugnen på 125 grader.

Vispa äggvitorna och citronjuicen till ett hårt och vitt skum med en elvisp. Häll i lite strösocker i taget. Marängen är tillräckligt vispad när man kan hålla bunken med äggvitor upp och ner utan att smeten rör på sig.

Tillsätt kakao och hyvlad nougat. Jag använde en potatisskalare som nougathyvel, och det funkade alldeles utmärkt. Rör försikigt ihop smeten med en slickepott. Det är fint om smeten inte blandas helt, utan fortfarande är lite randig.

Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Storleken är inte så noga så gå på känsla. Grädda marängerna i nedre delen av ugnen i cirka en timme.

4 kommentarer:

Sandra sa...

Nää det här gör du för att plåga mig..!

Charmtrollet sa...

Låter riktigt gott! Undrar om man inte ska testa i helgen! Du kan få dem som efterätt Sandra, efter vår tacomiddag, nej just det.... du kommer aldrig hit nej.. glömde!!

Mikaela sa...

gud vad farligt gott

I Nadjas kök sa...

Oj detta lät gott. Min dotter älskar maränger så detta skulle göra henne så glad.

Tack för tipset,
Nadja