14 maj 2009

Halloumimacka

När min karl önskar sig något gott till middag är det allra oftast det här. En rejäl middagsmacka med salt halloumi perfekt balanserad med tomat och rödlök. Den mosade avokadon är som grädde på moset.

Halloumimacka
Något gott bröd, gärna tomat eller olivciabatta, 1 ciabatta per smörgås
1 paket halloumi
1 avokado
1 rödlök
2 tomater
grönsallad
örtsalt och peppar
olivolja
gurka
ruccola

Mosa avokado med en gaffel i en liten skål. Ringla över lite olivolja och rör samman till en gucka. Ställ åt sidan. Skiva rödlök, gurka och tomat. Skär halloumin halvcentimetertjocka skivor. Dela ciabattabröden en över- och en underdel.

Låt en stekpanna bli riktigt varm på en spisplatta. Häll en msk olivolja i pannan och stek brödet gyllenbrunt i pannan. Tillsätt lite mer olivolja och stek halloumin tills den har fått fin färg på båda sidorna.

Bre på ett lager avokadogucka på brödets underdel. Lägg på salladsblad tomatskivor. Krydda tomaten med örtsalt. Lägg på rödlöken och den stekta halloumin. Toppa med peppar, skivad gurka och ruccolablad. Försök balansera brödets överdel på toppen av mackan.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åhhh älskar denna osten och med ruccola är det inte fel..mumss....fin blogg du har...ha det bra

Julia sa...

Halloumi är bland det godaste som finns :)