26 februari 2009

Matig paj med man tager vad man haver

Igår lagade jag alldeles för mycket köttfärssås till spaghettin. Som vanligt. Jag lagar nästan alltid mat när jag är hungrig vilket betyder att jag missberäknar mängden. Istället för att laga mat till två kan köttfärssåslasset lätt mätta sex hungriga vargar. Så idag blir det en matig paj på gammal köttfärssås.



Matig paj med vad huset har att erbjuda

Pajskal:
125 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk kallt vatten

Fyllning:
Töm kylen på rester och voila! Magic happens.

Knåda ihop pajdegen och låt den vila i kylskåpet en timme. Då hinner den förbereda sig på vad som komma skall och blir godast då. Lägg en liten degklutt åt sidan. Tryck ut mestadelen av degen i en pajform och nagga den med en gaffel. Förgrädda i ugnen i 12 minuter i 200 grader.

Fyll pajskalet med ditt kylskåpsrens. I mitt fall blev det gårdagens köttfärssås med coctailtomater och champinjoner. Jag toppade kalaset med lite riven ost och grön och fin salladslök.

Den lilla degklutten jag lade åt sidan förut rullade jag till smala stänger och gjorde ett tjusigt rutigt mönster på pajen. Grädda pajen i ugnen i 225 grader i ungefär 20-25 minuter tills den har fått en gyllene färg.

Inga kommentarer: