Igår bjög jag fina Anton på hamburgare och det blev en riktigt festlig måltid. Vi åt så att vi nästan sprack.
Stans högsta hamburgare
400 g nötfärs
1 ägg
1 msk paprikapulver
1 nypa chiliflakes
1 tsk italiensk salladskrydda
1 msk timjan
flingsalt
peppar
något trevligt bröd, vi använde ciabatta med oliver
1 avokado
1 rödlök
1 tomat
100 g feta i block
Lägg i köttfärsen i en bunke. Blanda ner kryddor och ägget och bland ordentligt. Forma färsen till fyra burgare. Platta till burgarna lite extra i mitten så blir de fina när man steker den, annars blir de lätt lite för runda. Stek burgarna på medelvärme i ca 3 minuter på varje sida.
Mosa avokado i en liten skål och rör ner lite olivolja, ungefär en matsked. Skiva tomaten och rödlöken. Skiva fetan i fyra lika stora skivor.
Sätt en liten stekpanna på spisen och dra på värmen. Dela brödet i fyra delar och sedan ska varje del bli en botten och ett lock. Häll en skvätt olivolja i pannan och stek bottendelarna till de har fått en fin färg. Ta ur pannan och lägg på tallrikar. Rosta lockan på samma sätt.
Bred ett lager mosad avokado på varje bottenskiva och lägg på burgaren. Lägg sedan på fetan, en tomatskiva och lite rödlök. Lägg på locket. För att locket ska hålla sig kvar kan man köra ner ett grillspett genom hamburgaren.
Anton och jag åt hamburgarna tillsammans med pommes frites och tomatsalsa. Mums.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Åhh kan du inte göra en sån till mig med! :)
Skicka en kommentar