05 april 2009

Grön lasagne


Grön lasagne

2 dl fryst spenat
1 zuccini
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk smör
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
riven muskotnöt
1 näve riven parmesan
salt och peppar
lasagneplattor

Tina spenaten i mikron. Skiva zuccinin en ½ cm tjocka skivor. Dela varje skiva i två delar. Finhacka lök och vitlök. Fräs zuccini tillsammans med löken i en stekpanna.

Smält smöret i en kastrull och pudra över vetemjölet. Vispa till en redning. Häll på mjöljen, lite i taget och fortsätt vispa. Krydda med muskot, salt och peppar. Låt såsen sjuda i någon minut innan parmesanen får hoppa i. Vispa och känn efter om såsen är tillräckligt tjock. Skulle den inte vara det kan man lösa det genom att ha i lite maizena.
Varva sås, spenat, zuccini och lasagneplattor i en ugnssäker form. Forskning visar att lasagnen blir allra godast om man börjar med ett lager sås i botten och avslutar med ett lager sås på toppen.

Ställ in i ugnen som är uppvärmd till 250 grader. Grädda i ungefär 30 minuter. Täck eventuellt med ett lager aluminiumfolie efter halva tiden om lasagnen får för mycket färg.

Inga kommentarer: