Jättebiff i medelhavssås med rostade tomater
4 portioner
500 g nötfärs
1 tsk flingsalt
2 krm peppar
2 msk potatismjöl
1 dl mjölk
2½ dl matlagningsgrädde
3 msk tomatpuré
3 soltorkade tomater
1 tsk basilika
1 näve coctailtomater
1 gul lök
några chaminjoner om man har lust
persilja till garnering
Sätt på ugnen på 175 grader. Klyv tomaterna. Lägg dem i en ugnsfast form och droppa över lite olivolja. Ställ in i ugnen i 20 minuter.
Fräs lök och champinjoner i lite smör i en stekpanna. Fräset är klart när löken är mjuk. Häll fräset på ett fat och ställ åt sidan.
Blanda färsen med salt, peppar, potatismjöl och mjölk. Forma en stor rund biff som täcker hela stekpannan. Bryn biffen på ena sidan i fräspannan. Vänd med hjälp av en tallrik och dela biffen i 4 delar. Stek i 5 minuter till.
Rör ihop grädde, tomatpuré, basilika och strimlade soltorkade tomater och häll över biffarna. Toppa med lökfräset och de ugnsrostade tomaterna. Koka ihop i 5 minuter. Garnera med persilja.
Servera med kokt potatis.
1 kommentar:
Hej, tänkte bara säga att jag provat receptet och det var jättegott. Ändrade basilika till oregano eftersom basilikan var slut och rostde även gul paprika till. Verkligen smaskigt!
Skicka en kommentar