Festliga minicupcakes
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
1½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk cacao
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk vaniljyoghurt
Chokladfrosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl cacao
100 g philadelphia
1 msk varmt kaffe
Hallonfrosting
3 dl florsocker
150 g philadelphia
1½ dl hallon
Och inte nog med det
strössel i all världens former och färger
aluminiumformar som är mindre än de minsta muffinsformarna, men större än knäckformar, jag hittade den perfekta storleken på ÖB.
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner det smälta smöret och yoghurten i äggblandingen. Vänd försiktigt ner mjölblandningen i smeten. Fyll formarna till lite mer än hälften. Grädda i mitten av ugnen i 5-10 minuter. Låt svalna.
Rör i hop alla ingredienser till de båda glasyrerna. Använd en elvisp om du känner dig lite klen i armarna just i dag. Bred glasyr på varje cupcake och dekorera med strössel.
Det går utmärkt att frysa in den frosting som blir över så att man kan använda den nästa gång bakningssuget ropar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar